rain? let´s go bananas on grooveshark! :D

Det har verkligen regnat svinmycket nu på senaste tiden (men undantag för igår och förrgår)! Därför har jag tagit tillfället i akt till att lyssna på en massa musik på grooveshark! :D är fortfarande galen i Jefferson Airplanes mystiska psykedelik, eddie vedders och pearl jams sköna låtar och the doors orgelsolon. Läser också två böcker just nu, en lite psykopatisk men grymt smart skriven (The Wasp Factory av Iain Banks) och en fin och rörande, men också vackert skriven bok! (Berättelsen om Edgar av David Wroblewski) Tycker verkligen att jag tar tillvara på detta ruggiga väder! Eller vad tycker ni? :D

hope you´re not lonely without me.

Det är ju helt sjukt att varje gång min bror kommer hem får han mig att snöa in mig på något så innerligt. Förra gången var det "psykopatböcker" och den här gången är det Eddie Vedder (sångaren i Pearl Jam). han har verkligen en så rå, avskalad men ändå ren röst. Sitter och lyssnar på låten "Society" som han skrev till filmen "Into The Wild" (som jag tyvärr inte har sett, men tänker tvinga någon av mina kära vänner att göra det med mig snart). Det är verkligen en vacker låt, så lyssna JÄTTEgärna på den! :D
http://www.youtube.com/watch?v=Cy6iwP9Ux3A
den finns också på grooveshark och antagligen på spotify! ;)

for some reason i can´t explain.

Det är ganska konstigt hur påverkad av något som egentligen inte alls rör en, men det är det man blir när något så tragiskt händer i ens hemstad och man plötsligt upptäcker skillnaden mellan framtid och nutid.
En kille, lika gammal som mig har dött... och även om jag inte alls kände honom så tycker jag att det är så otroligt sorgligt. Fick veta att han är släkt med min svåger, vilket gjorde det lite värre. Jag menar, han skulle ju ha börjat gymnasiet nu i höst och hade antagligen stora drömmar inför framtiden, precis som många 16åringar ju har i samband med gymnasiestarten. Själv är jag en sån människa som har det förbannat svårt att leva i nuet, och bara fokusera på framtiden, på allt jag tänker göra då så, och när sånt här händer så känner man sig verkligen arrogant och naiv! Kanske borde man verkligen leva varje dag som om det inte fanns en morgondag... fast då blir det ju att man till slut lever i någon slags paranoia, vilket heller inte direkt ger något till livet.
När jag ser bilder på honom, hur han ler och skojar framför kameran, känns det verkligen hemskt, inte visste han att det var hans sista år i livet, och det är kanske det som är själva grejen med att dö? Kanske är det så att vi helt enkelt inte skall veta när vi dör, utan drömma om framtiden och vårt liv, för att det är det som betyder nåt. Att leva med sina nära och kära fram till slutet liksom. oh shit vad sånt här påverkar mig, men det är kanske bra att få en väckarklocka i huvudet ibland, så man orkar förstå och värdesätta, även om man antagligen kommer gå vidare. Vi kanske inte borde fokusera så mycket på när vi dör och hur vi dör, utan på att leva det liv vi vill leva tills den dagen då det liksom bara händer.
Enjoy every second of your life!
Kram
/emy

a wind from the sixties

Yep, google är a good friend of mine, och idag fick jag sån himla lust att leta upp bilder på modeller som jag fascineras av. Denna bild, på Twiggy måste jag säga är heeelt otroligt vacker. Det är något så himmelskt med hennes ögon och utstrålning att man liksom... GAAAH! :'D
okej.. fann en till, som är mer "Twiggystyle" ;)

"you are the sunlight in my growing"

Jag gillar verkligen den här låten, det är en sån där låt som man sätter igång när man vill ha både lugn och energi. Så, here it is, The Rainsong med Led Zeppelin.
http://www.youtube.com/user/IESE3#p/f/52/S4v-_p5dU34
Tycker verkligen att Robert Plants röst är perfekt i den här låten, nästan mer perfekt än i Stairway to heaven, och det är ju ingen dålig prestation! (btw dissa den inte efter typ fyra minuter, det bästa kommer inte för än en bra bit in på låten :D )

COCO

har efter att jag såg ett program om denna skitcoola, kanadensiska modell blivit helt galen i hennes bilder! Ger er lite smakprov, bara för att hon är så jäkla duktig! Enjoy!
COCO ROCHA

COCO ROCHA

COCO ROCHA

COCO ROCHA



knockin on evans door.

Har haft en grymt hurtig helg faktiskt! På lördagen fick jag lust att cykla en typ halvmil med min kära vän laura och ended up in Klässbol där vi köpte dricka och grejer, för att sedan cykla iväg till lite olika loppisar och sen käka fika på Klässbols sommarkafé Kvarnen.
Sen kom jag på att "Jaa, det finns ju värsta loppisen hos Evan!" (en av mina närmaste killkompisar) sååå, vi cyklade dit och var där hela kvällen XD fick guidad tur genom hotellet (hans familj äger ett B&B o spa) och käkade cashewnötter och drack ramlösa i puben :D
Dagen efter fick vi (Me and Laura) skjuts tillbaka till hotellet och där käkade vi frukost tillsammans med en massa gäster och evan, och sen, när vi hade varit där i typ fyra timmar, GICK vi hem typ fyra km i ÖSREGN iklädda sommarklänningar, skavande ballerinaskor och INGET paraply. Det slutade såklart med blodrinnande skavsår och stelfrusna kroppar, men det var det värt! :D
På kvällen blev det middag hos min faster abbe, och idag tar jag det bara ASLUGNT! :D:D:D... fast i kväll ska jag på en till middag, men det orkar jag inte tänka på nu XD
deras grymt fina hus/hotell, som jag tillbringat alltför mycket tid på denna helg X)
/en relaxande emy

bbque madness!

PUUUUH! efter att ha skrattat mig till tårar åt det förra oggyklippet kommer här ett av mina absoluta favoritklipp. Barbeque! Det var det första klippet jag någonsin såg med oggy, vilket var i samma veva som jag började gilla GN'R faktiskt X) Ingen aning om hur många ggr jag sett det. Minst 20? Men Here it is, laugh and ENJOY!:
http://www.youtube.com/watch?v=0m94GseCJSI
/Emy

truth

"Don't ever give up hope, there is something out there and all you have to do is to just hold on and believe."
- W Axl Rose


Har suttit och skrivit ner citat i en av de antecknigsböcker jag skaffat inför skolstarten. Blev särskilt fäst vid detta citat, inte för att det är av just Axl, utan för att det faktiskt är riktigt bra sagt. Det är sant och svårt, men det behövs verkligen någon som säger det ibland! (och det mest häpnadsväckande är nog att citatet faktiskt inte kommer ur en låt, utan ur en presentation av My Michelle!)

ridiculous


Eftersom jag idag är grymt trött, tänkte jag pigga upp mej själv med en härlig dos av Oggy And The Cockroaches (eller Oggy et les cafards/Oggy y las cucarachas om ni vill det X) ). Det är verkligen en töntig, rolig, fransk, tecknad serie, som jag tyvärr inte tror går på TV längre, men den är perfekt att kolla på om man behöver piggas upp! Jag och min syster brukar till exempel titta på det så fort vi träffas bara för att det är så himla grymt kul! Har flera favoriter, men eftersom jag igår kom på att "Hey, jag få ju börja övningsköra nu! :D:D" tänker jag länka den här grymt roliga filmen om just övningskörning. Antar att det kommer se ut såhär när jag övningskör för första gången XD :
http://www.youtube.com/watch?v=c9NYtvDx1g4
Btw lyssnar jag just nu på låten Respect med Aretha Franklin, damn vilken röst den kvinnan har!

whoot??

Har ni någonsin varit med om något som varit så himla overkligt, att ni, även om ni någonstans varit totalt övertygade om att "jaa, det här händer verkligen", inte kunnat/velat fatta det?
Jag har varit med om två sådana saker i rad nu, men det blir liksom "näääe, det kan ju inte vara rätt, eller? neej" också letar man upp alla saker som tyder på att det INTE är rätt, när man egentligen borde glädjas som fan.
Have fun and enjoy each moment of your life!
/Emy
playing around in my dear van :)

J'adore France


pretty much today´s outfit. (bilden är förövrigt tagen i min kära husvagn :D)


in colour. T-shirt från Cubus, Kjol JC, Skärp Vero Moda :D


hey, i´m a pilot!

har ÄNTLIGEN fått tag på ett par pilotglasögon som jag verkligen gillar! de är stooora, enkla men ack så JAG :D
Använder dem i både vått och torrt, och yes, i love them!

birthday

okej, det tog ett tag för mig att orka ladda upp alla de bilder som fanns på min lilla kamera men här kommer bilderna från min födelsedag :)
tårta som jag faktiskt lyckades göra själv! :D
uush. haha, sitter och hoppas på att jag ska bli gift, men nääe, tårtbiten välte och förvandlades till tårtbitar.
dagens stjärna var såklart lilla Vilgot som har börjat le och charmade alla med sina stooora blå ögon :)
ännu en bild på min kära tårta! ;)

brb!

Kommer med ett inlägg om min kära födelsedag senare, ska bara ta en liten promenad först! ;)

sleepover

I kväll ska jag sova ensam i vår husvagn :O iiih! haha mest rädd tror jag att jag är för att det ska bli för varmt (vilket det redan är i den där lilla vagnen) eller att det typ händer nåt. Den står längst ner i trädgården.. så det blir en liten bit att springa i uppförsbacke om man typ blir rädd för nåt :S Hahaha, oooja, det är första gången jag sover helt ensam i ett hus eller i en vagn överhuvudtaget, därför vill jag ha det gjort innan jag fyller 16 (vilket är i övermorgon)
Wish me luck! :D

rock and fashion= the same shit?

Vet inte vad jag tycker om det här... hmm, slash dyker upp i ett Modeprogram (In Fashion) på kanalen Star och börjar snacka om personlig stil, vilka trender han satt , hur lika rock och mode är etc. WHAT?!
Ursäkta men om det vore någon som skulle snacka om mode och trend, vore det W. Axl Rose. Varför? Joo, hur ofta är det vi ser rockare gå runt med cylinderhatt med ett avklippt bälte virat runt? Eller hur ofta är det vi ser någon som faktiskt orkar spara ut låångt, krulligt, svart hår och sedan kamma fram det i ansiktet för att efter det elda upp lite med hjälp av en cigarett? Inte så ofta.
Hur ofta är det vi har sett rockare med bandana, eller folk över huvudtaget bära bandana? Eller rockare som börjar att pynta sina stövlar eller random skor med typ kedjor? GANSKA OFTA.
Vem har egentligen lyckats sätta en trend, och vem har egentligen lyckats göra ett enormt trademark åt sig själv?
Okej, jag menar inte att jag inte alls tycker om Slash eller så, jag är bara ganska trött på det sättet han till exempel pratar om andra på, och lyfter fram sig själv som kungen, när han tillsammans med andra slitit lika hårt. Vissvisst, det går inte att komma ifrån att han är en riktigt talangfull 45-åring med ett grym stil, som förvandlats till enormt trademark... men bara för att man är omtyckt och vet att folk tycker man är coolast i världen, behöver man inte dra nytta av det.
Dock gillar jag skarpt att han tar hela bandet som exempel när han pratar, det kanske bara är de som klippt ihop snutten som fått allt att verka som att de handlar om Slash, vem vet. De skapade en grym stil ihop, som fortfarande inspirerar.
Ger en länk till klippet, så får ni själva avgöra vart fokuset ligger på ;)
:D Here it is. Slash i programmet In Fashion på kanalen Star
http://www.youtube.com/watch?v=qnM1VgWZRYw

I just saw an angel on my balcony.


Kommer fler inlägg senare! Bered er på diskussionsämne XD
<3

Kittens!

Just det! har helt glömt bort att berätta att min katt ju fick kattungar i fredags XD haha
Har döpt dem nu och deras namn blev:
- Morrison (a´la The Doors, kallas för Morris)
- Jimmy Page (a´la Led Zeppelin, kallas för jimmis)
- Hamlet (a´la Hamlet, kallas Zumis på grund av sin tjocka kropp, och sneda ögon.)
- Janis Slick (a´la Jefferson Airplane och Janis Joplin, kallas Jenny)
Hmm... den som man bara ser rumpan av är Morrison, den som ligger ovanpå morrison är Jimmy Page den som ligger med huvudet under Jimmy är Hamlet och den som återstår (som ligger längst mot väggen) är Janis.
en trött Jimmy Page.
en trött Emy och en ännu tröttare Janis Slick.

sun

Tog lite foton förut på vår veranda och ute i trädgården. För en gång skull är bilderna inte svartvita! :D:D Enjoy!
Kommer fler inlägg snart. :)
<3

00.00

jag sitter fortfarande kvar, men funderar på att dra mig mot sängen.. . tänka sig att det ska vara så svårt att gå och lägga sig! :S
näpp, nu ska jag verkligen gå till min säng, krypa ner och tänka på nåt tråkigt tills jag somnar! yeey, för det låter ju såå lockande!
ger lite bilder såhär mitt i natten bara för att...
<3 god natt!

flirtfish tarantula

hahaha, yes, jag hade det lite tråkigt vid datorn förut och tog lite random kort. På den här bilden ville jag typ vända på huvudet snabbt och ta kort så fort mitt ansikte stannade (inte lätt att förstå.. hmm) men bilden blev lite mer "poseposepose, pusspusspuss" ... ledsen men det är faktiskt den mest NORMALA bilden sen förut. ;)
Bjuder på den!

mr mojo risin

det är något speciellt med honom... hans röst och skumma typ poesi gör honom till en stor utstickare som många tagit inspiration från genom tiderna (blandandra W.Axl Rose hade Jim Morrison som stooor inspirationskälla) Enligt mig var han helt otroligt begåvad som lyckades hålla sitt band och sin stil vid liv. Att han var väldigt snygg förpestar ju inte direkt heller. Creds!
Synd att han dog. Annars tror jag verkligen att han blivit ännu större än han redan var.
Ett simpelt inlägg dedikerat till Jim "Mr Mojo Risin" Morrison.

pear and lime = watermelon?



music 3,2,1

Liten toplista på låtar i ungefär samma stuk som jag gillar haha, enjoy ;)
3. http://www.youtube.com/watch?v=PEtm9l7Auyk
Låt med Queens of the stoneage ur soundtracket till "The Dangerous lives of altarboys". Filmen är riktigt udda med Keiran Culkin i en av      huvudrollerna, men jag gråter alltid som en galning i slutet. Film värd att se om du vill upptäcka en ny sida av   filmens värld, och samtidigt gråta. låten är riktigt fin enligt mig, men förstår att det kan finnas delade synpunkter   över den saken. (låten finns dock inte på grooveshark)
2. http://www.youtube.com/watch?v=Op4n0pGQ3F4
Så himla skön låt som jag och min syster upptäckte då vi under en period var galna i True Blood. Lätt att sjunga med i efter att ha hört den en gång. Listen!
1. http://www.youtube.com/watch?v=RFKUGk-m5Hg
grymt bra låt, inget snack. Jack Whites röst passar perfekt och Kate Moss gör videon grym! Thats it!

dress up.. again!

het bakgrund XD
Thats it! ;)
<3

dress up

Igår va jag så trött att jag inte orkade lägga ut några bilder på de klänningar jag köpte på min lilla reashoppingrunda igår. Men här kommer de:
oops, tror min katt håller på att föda kattungar! resten av klänningarna kommer sen! :D
btw klänningen är köpt på BikBok ;)
<3

the sound of bullets and heartache.

här kommer 2 låtar som jag just nu lyssnar på och som har suttit på min hjärna sen jag vaknade:
http://www.youtube.com/watch?v=EUsbpmQ9-mc måste säga att Elly Jackson är grymt cool.. på ett speciellt sätt. Gillar hennes röst och stil.. lite crazy, men det har jag inget emot ;)
http://www.youtube.com/watch?v=FKqIgqJEH-o VH1 spelar den hela tiden, och eftersom VH1 är ett dagligt intag för mig, så har jag sett videon ett antal gånger, men älskar den ändå! den är snygg, flirtig och absolut cool!

wanted

Alright.. jag sitter fortfarande vid datorn.. men jag lovar, när jag har skrivit klart det här inlägget, ska jag sova ;)
Jag saknar mitt smink.. har glömt det hos mina kära vän Lollo.. jag nöjer mig just nu med kasst antiglanspuder, mascara och kajal.. mmm yeah.
Ska försöka ta mig till Lollo nu i veckan så att jag kan hämta det. Helt sjukt hur mycket man kan sakna lite klet och puder i små burkar :O XD
Glaad!
Gamla bilder från den tiden då jag hade mitt kära smink (dock en aning översminkad på vissa av dem)
God natt! För tredje gången... <3

icecream killer


'
Mamma var så söt och köpte en av mina favoritglassar till mig när hon kom hem från jobbet förut. Antar att ni ser vilken glass det är?
Och nu är jag såpass trött att jag inte orkar trycka på "nytt inlägg-knappen" igen.
Natti!
<3

*sleep tight*

trött, törstig, och vill sova... men näääe, lägger upp lite fler random bilder tills jag
somnar på min lilla trästol. feels good

ugly.

Har precis sett  "avsnittet före avsnittet före dopparavsnittet" av Ugly Betty.
Det konstiga med den här serien (som jag egentligen älskar) är att Betty till slut ger upp med att försöka vara sig själv, nu förtiden plattar hon håret, sminkar sig och noppar ögonbrynen. Hon har till och med lagt av med sina vidriga ponchos! Jag menar come on (!) får man aldrig se en amerikansk serie där den fula liksom är nöjd med sig själv och slutet är att hon faktiskt inte bryr sig om vad andra tycker, så länge HON trivs? Oooh hell no, få den stackars bruden att tycka att hon är ful och erkänna hur dum hon har varit som inte brytt sig om sitt utseende, för det sänder ju ut så HIMLA bra signaler till resten av världen!
* Om någon säger att du är ful... sluta vara ful, eftersom du antagligen ÄR ful* ... tack så jäkla mycket för den!
Just sayin.
Menmen, Ugly Betty ÄR en bra serie... jag är sååå galen i Justin och Marc! Dom är ju så himla goa :D
Nu blir det lite juice, och sen att krypa ner i sängen!
God natt!
<3
SEE ANY DIFFERENCE?

Mr Vilgot

Nu ska jag och mamma dra iväg till min syster, hennes sambo och deras 1 och en halv månad gamla son Vilgot. :D
Senast jag såg honom var på midsommar, så det ska bli kul att se hur han har utvecklats. (han utvecklas tydligen SNABBT!) Eftersom han är mitt första syskonbarn är jag lite extra nyfiken på vad som händer med honom.. haha, värsta stalkern typ! Menmen, om man har bestämt sig för att bli världens coolaste moster, så har man!
<3
Mamma och Vilgot

playing with my piano


Woodstock -69

Okej, innan jag orkar diska måste jag bara länka ett utubeklipp!
http://www.youtube.com/watch?v=dJ9EM4B9Wk8
Lets Go Get Stoned - Joe Cocker.
Jag och pappa har sett just det här klippet typ hundra gånger. Älskar verkligen Joes röst när han var ung. Så himla... maffig på nåt sätt! När jag var liten (och än idag) lyssnade/lyssnar jag och min pappa alltid på Joe Cocker i bilen, på högsta volym och med rutorna nervevade XD yeeeah, vi är grymt coola!
NU ska jag diska. ;)
OCH FÖRESTEN! GOD MORGON!

Dr Drew for breakfast

Sitter och käkar frukost bestående av toast och godmorgonjuice med grapefrukt smak :)
Har upptäckt att jag är en sucker för realityshower om kändisar. Typ igår, jag satt till tjugo över elva och kollade på "Celebrity Rehab med Dr Drew". Det skumma är att jag verkligen gillar programmet! Så om ni får lust att kolla på kändisar som gråter, försöker bli rena från knark, men samtidigt lära dig en hel del smart psykologi... Sätt på 5:an på måndagar klockan 22.00 :D
Nu ska jag gå och diska (weehoo!) kommer fler inlägg senare..
<3
Dr Drew X)

...you make me feel dizzy

&
lt;/div>
there he is, Izzy Stradlin (födelsenamn Jeffrey Dean Isbell) . rytmgitarrist i bandet Guns N´ Roses från att de bildades till 1991, då han slutade och lämnade sin sedan 16 år bästa vän Axl Rose. en av mina såna där "löjliga" högsta drömmar är att få träffa denna otroliga man som gått igenom det mesta, men också klarat sig ut ur det. Enligt mig är han tillsammans med W.Axl Rose en av tidernas bästa låtskrivare. Han har skrivit så många låtar som än idag påverkar mig, en applåd för det!      ..och jaaa, jag nördar GN´R fullkomligt, men efter åtta år av att ständigt älska ett band, får man faktiskt lov till det X)

Michelle

http://www.youtube.com/watch?v=KXIWWluBQ0A
Here it is- My Michelle.
Watch, Feel, Enjoy!
Btw, killen i vit skjorta, svart väst och en cigarett i munnen är min crush sedan jag gick i tvåan. Pretty amazing huh?
Att jag fortfarande tycker att han är grymt snygg och har en så himla skön personlighet är ju faktiskt ett rent mirakel. Kommer en bättre bild senare ;)

Maniac

Tänkte gå lite bananas på "Nytt Inlägg"- knappen och skriva några inlägg så här på rad..
Lyssnar just nu på Greetings from space med Amanda Jenssen. Den är så mysig, nästan vemodig, vilket verkligen berör :)
Min ettåriga katt Hedvig ligger just nu på köksmattan och verkar lite halvdöd med sin "snartskafåkattungar"-mage. Det är alltså allmänt lugnt här i skoftet och jag börjar få lite My Michelle abstines igen. Förr hade jag ingen direkt åsikt om låten, men efter att ha sett liveversionen av den från filmen "Guns N Roses Live in New York -88" har den blivit som en drog för mig. Jag har introt på hjärnar hela dagarna, och sen när jag väl sätter mig ner vid tvn för att för tjugonde gången titta på uppträdandet, ryser jag och ler lite för mig själv. Fyfan vad den är bra!
Ska försöka få upp ett utube klipp där ni kan se låten, tänk gärna lite på känslan i hela introt, och ni kommer får goosebumps!
<3

Grace

Lyssnar på Jefferson Airplane så fort jag går in på grooveshark nuförtiden. Måste säga att jag beundrar Grace Slick! Hennes röst står verkligen ut och att hon är enda tjejen i ett såpass stort rockband som haft en stor roll inom rockhistorien (de var pionjärer inom den psykedeliska rocken) är ju inte direkt en nackdel för henne. Detta inlägg tillägnas alltså Grace Slick, och om ni har tid över så lyssna gärna på "Somebody to love" eller "White Rabbit", DÄR har ni psykedelik!
;) 

RSS 2.0