grattis till ert polarpris!

Ville bara säga grattis till Björk och Ennio Morricone som fick polarpris igår!
Har inte lyssnat alltför mycket på dem måste jag erkänna, förutom "Ecstasy of Gold" (som ju Metallica gjort en cover på) med Ennio, som jag tycker är ett riktigt coolt stycke (lite i stil med den onde den gode och den fule-låten). Och Björk har jag bara hört några få låtar med, även om min storasyster var ett stort björkfan när hon var i min ålder. Var faktiskt lite rädd för henne när jag var liten, vilket jag tror sitter i XD
Congrats!

beautiful? hellyeah!

Och där kom det. Det där temat man egentligen är så himla trött på folk som snackar om, men som man själv tänker på. SKÖNHET. Vad är skönhet? Vad är vackert överhuvudtaget? Är det vackrare med inre skönhet eller yttre? Varför är det så himla viktigt att se så jäkla bra ut jämt? Kan vi inte bara få vara som vi är? Måste man ALLTID fixa någonting med sig själv, eller kan man bara säga "Nej, det är duger gott och väl. Nu skiter jag i sminket och håret" när man ser sig själv i spegeln, ofixad?
Vi ser det ju överallt, hela tiden, skönhet, men kan vi sätta fingret på vad det är? I morse, när man såg den där tjejen i korridoren och tänkte "Woow, vad bra hon såg ut, önskar också att jag kunde se så bra ut" VAD var det på den personen som var vackert? De höga kindbenen? Det färgade håret med diskreta små slingor? Den lilla, smala kroppen som såg grymt vältränad ut? Kanske de grova armarna? Eller möjligtvis de härligt tindrande ögonen?
vad tycker DU är vackert?
tycker du att DU är vacker?
om inte.. varför?
DU ÄR DU, och skönhet ligger faktiskt i betraktarens ögon. Varenda en på jorden är vacker, eftersom det alltid finns en annan som tycker han/hon är vacker. Vissa tycker kanske att Angelina Jolie är riktigt, äckligt ful, och tycker att Gabourey Sidibe är hur het som helst, och andra tycker tvärtom. (bara ett exempel!)
Du är vacker, det finns alltid någon som tycker det, och kommer alltid att finnas. Du är personen som någon i korridoren tänkte "Woow, vad bra hon såg ut, önskar att jag också kunde se så bra ut" när den såg.
Nu säger jag ju inte ALLT handlar om utseende, men eftersom vi hela tiden etsar oss fast kring utseende, ville jag ta upp det ämnet.
Jag vill också klargöra att jag själv inte är något direkt helgon. Jag tycker det är jobbigt att gå utan smink och jag lägger lite väl mycket tid på mitt hår, och jag tänker precis sådär i korridoren. Men jag har börjat tänka mer och mer på att "skönheten ligger i betraktarens ögon". Och när vi faktiskt möter fler än hundra personer om dagen, måste det väll ändå finnas någon som ser lite skönhet i en?
/Emy

Scarlett

Helt otroligt hur någon kan vara så vacker, kunna agera så bra OCH sjunga så himla coolt samtidigt!
Sitter och lyssnar på Relator med Scarlett Johansson. Shiit vilken skön röst hon har! Lyssna gärna och gör din egen bedömning!

Princess

Doutzen Kroes

knitting

Uush, hösten har kommit alldeles för snabbt! Även om jag verkligen tycker om den, vill jag verkligen inte ha den i Augusti! Här regnar det och haglar konstant och det enda man kan göra är att sitta inomhus och ha det allmänt tråkigt.
Har faktiskt tagit fram min älskade, stickade, mörkgröna tröja som jag köpte för typ två år sedan. Den är helt perfekt! Den är lång, varm och har en myysig krage att kura ner sig i.
Såå, ett tips nu inför hösten (då det också tydligen blir modernt med stickat igen) är att införskaffa en supermysig, stickad tröja! :)

models in the past

Jag tycker verkligen det är kul att se hur folk såg ut förr i tiden, så jag sökte upp några modeller på google för att se hur de såg ut när de var unga... vissa blev jag mer överraskad av än andra, vad tycker ni själva?
Ingen mindre än Janice Dickinson


Den söta Paulina Porizkova


Coola Heidi Klum
Tyra Banks, som jag tycker är
väldigt lik sig!
/Emy

birthday

Hann tyvärr inte skriva nåt mer inlägg igår, men nu kommer det i alla fall lite bilder från kalaset :D
1. 2.
3. 4. 
5. 6.
1. Yes, jordgubbstårtan var med återigen.
2. Sötis-Vilgot med sin tre veckor yngre kusin Meja.
3.Födelsedagsbarnet Elin
4. Ett av de tre borden.
5. Första gången på elva år som alla fyra halvsystrar är samlade! :D :O
6. Liten "fota-vilgot-paus" i köket.

happy birthday!

Igår fyllde min äldsta syster Elin år, så idag blir det stoort släktkalas med typ trettio gäster :)
Kommer fler inlägg sen för nu måste jag göra i ordning mig!
Ha en prima dag!

nostalgia

YEEY! I kväll går det första avsnittet av Fångarna på fortet! Gosh, det var mitt absoluta favoritprogram när jag var liten, jag ääälskade introt och funderade alltid på hur man kunde komma med i programmet (kom till och med på att det kanske räckte med att slå hål på tvn, och sen krypa in.. som tur var gjorde jag det aldrig) Är verkligen Taggad till max inför det här programmet, och ska nu koka lite te, krypa ner i ett par sköna mjukisbyxor och sen kura ihop i soffan :)
Ha en jättebra kväll!
/Emy
Gunde Svan och Agneta Sjödin på den tiden då jag fullkomligt
avgudade Fångarna på Fortet :D

Boys & Girls

blev helt plötsligt piggnade jag till och fick sån himla lust att laga mat, vilket jag gjorde till tonerna av Boys & Girls med Pixie Lott, medan jag dansade hysteriskt i hela köket!
Är jag den enda som älskar att dansa hysteriskt till bra musik samtidigt som jag lagar mat? X)



in school

Så var dagen där, första dagen på gymnastiet, första dagen på ett läsår av plugg och tidiga mornar, men också nya vänner, nya minnen och (förhoppningsvis) nytt sätt att plugga... är ju inte direkt "hej-jag-pluggar-varje-dag-i-två-timmar" typen, utan mer "gör det i morgon i stället", vilket kanske inte riktgit passar när man går Samhäll.
Just nu orkar jag verkligen inte berätta om allt, utan vill bara ta en kopp te, rosta en smörgos, krypa ner i min lilla säng, och bara få sova tills klockan tio i sex i morgon, då min klocka ringer. Vore grymt nice.
Men innan jag får gå och lägga mig blir det piano, käk, duschen, ännu en titt på facebook och en massa snack med mamma, som kommer vara sjukt nyfiken på vad som har hänt idag. Great.
Men innan jag går har jag lite musiktips som jag och Lollo har lyssnat på under tiden hon varit här:
This is love- PJ Harvey
Slither- Velvet revolver
Sex and Candy-Marcy Playground


Old pic
Enjoy!
/Emy

,ky8uxstt8m,i.fi

yes, lollo gillar att bli galen på tangentbordet XD
Är ensamma hemma hela kvällen här hos mig, och ska antagligen försöka laga lite käk och sånt senare ;)
kort inlägg, men så kan det gå när man heter kantarell och bor i en myrsloks röv.

byebye summertime.

Sommaren är verkligen slut! I alla fall här i lilla Arvika. Ute lyser gatlyktorna och det är kolmörkt vid halv tio. Känns som det var igår jag satt i mitt fönster klockan halv tolv på natten och var helt förundrad över hur det kunde vara så ljust så sent! Men nu... nu är det snart höst. Skolväskan är köpt, snart också kalendern, skolan börjar om fyra dagar och här sitter man och fattar inte vart allt tog vägen.. var det SÅ längesen man stod utanför kyrkan efter skolavslutningen?
Egentligen gillar jag ju faktiskt hösten. I alla fall september och halva oktober, sen blir allt så himla deprimerande helt plötsligt.. men om man bortser från det så gillar jag verkligen hösten! Man har ork i skolan och är liksom på topp och umgås som en idiot med alla sina kompisar.
Men ändå... var tog sommaren vägen?
Hittade lite bilder på datorn från i sommar och här är några av dem:
Såhär vacker pose kan man få när man ska ta sitt första dopp. haha,
det VAR faktiskt jättekallt i början!

typ en kvart senare vågade jag kasta mig i!


lite av trädgården en försommardag :)
Jag försöker skjuta straffar med kortkort klänning och ser allmänt
förvirrad ut... men ändå, grillkväll med lite fotboll... sommar!

Midsommar. Ser inte värst glad ut, det regnade en hel del...

...men sen blev det jättefint väder och pappa fick öppna det mousserande
jordgubbsvinet i sommarsolen.


girls, girls, girls.

Sitter och lyssnar på groovesharkmusik och upptäckte att det enda jag lyssnat på sen jag satte mig varit tjejer! Har börjat bli väldigt inspirerad av sånna tjejer som verkligen vågar visa framfötterna inom rockbranschen. Det är ju faktiskt ett jäkligt mansdominerat område inom musiken, och just därför är det så grymt underbart att ibland höra en tjej som kör på full gas och inte håller inne sina åsikter eller sitt sätt att sjunga/spela, bara för att det ska bli mer "accepterat". Särskilt imponerad måste jag säga att jag är av Grace Slick och PJ Harvey, den ena bandmedlem och den andra soloartist.
Grace: Fick det välkända bandet Jefferson Airplane att slå igenom ordentligt med "Somebody to love" och "White Rabbit" som hon till och med skrivit. Hon var frontfiguren och sjöng med sin kraftfulla röst och mjuka vibrato. Det som jag tycker är nästan mest coolt är att JAP var pionjärer inom psykedelisk musik och VÄLDIGT stora på sin tid. Tycker liksom det bara pekar på att om man är tjej ska man inte vara rädd för att ta för sig även om man är med i ett band med bara killar, det kan vara just DU som är den som utmärker bandet bara genom din orginalitet!
Lyssna gärna på låten "Somebody To Love" där jag tycker att hennes röst VERKLIGEN träder fram :)
PJ Harvey: gryyymt cool tjej som skriver riktigt bra låtar! Hon håller inte inne med åsikter och "känsliga" ämnen i sina låtar och är en av få kvinnliga rockartister som beskriver sexualitet från kvinnligt perspektiv. Hon använder sig av viskningar, skrik och ett riktigt brett register i sina låtar, vilket leder till ännu mer styrka!
Lyssna gärna på låten "Big Exit" som jag just nu är helt galen i! :)
GRACE SLICK
PJ HARVEY
PJ HARVEY

relatives?

Löööjligt lika enligt mig! Vad tycker ni?
Typ samma person fast i olika årtionden?
Nejrå.. det är Daniel Vosovic från Project Runway och Izzy Stradlin från Guns N' Roses.. MEN ÄNDÅ!

vacuum cleaner

Igår= Dammsugade hela övervåningen
Idag= Gick upp klockan nio, fortsatte att dammsuga, åt frukost, dammsög lite till... nu? Nu har jag bara fyra rum kvar! yeeeey...
Är grymt trött på ljudet av dammsugare måste jag säga. Jag till och med drömde om dammsugare i natt. Gaah, okej jag får trösta mig med att det snart är klart och att jag sen ska dra iväg till Anna! :)
Mitt hår är just nu svart/lila/brunt, kände mig ganska missnöjd i morse när jag kollade mig i spegeln, men det brukar jag alltid vara innan jag har fixat håret och sminkat mig lite, så jag håller positiviteten uppe fram tills dess!
Föresten är det bara sex dagar kvar tulls jag börjar skolan igen :O oooh.. tänkte ju att jag skulle ta det lugnt den här veckan men som det ser ut nu så kommer den vara fullproppad med dammsugare, middagar och mina älskade vänner (vilket inte är heeelt fel)
Nu måste jag nog tvinga mig själv tillbaka till den där jäkla maskinen och göra klart så jag kan ta mig till Anna så snabbt som möjligt sen! X)
Ha en jättebra dag!
/Emy

tired

Är såå trött, men ville bara säga att jag idag har färgat håret! Det blev svart, men kommer snart att förvandlas till mörkbrunt :) Kom på att jag inte har lagt upp några direkta bilder på de små kattungarna som flyger runt i huset.. here they are! (och föresten har alla förutom en ändrat namn sen sist)
Sture (ääälskar kameran, en riktig linslus alltså! en liten kelgris)
Grålina (enda tjejen i gruppen, dock dänger hon sina småbröder hela tiden XD, hon är också en kopia av sin mor.)
Holger (den enda som är långhårig, älskar att överraska sina något smalare syskon med att hoppa på dem!)
Morris (den enda med sitt ursprungliga namn kvar, sist och minst, men utvecklas snabbast! :O)
Yepp, där är dom.. i morgon blir det storstädning innan jag drar till Anna, och på onsdag antagligen till tjejerna i stan! ;)
God natt allihop!

addicted to... "Nytt Inlägg-knappen"

konstaterade precis att jag idag har gjort 6 inlägg (exclusive det här) haha, aaa, jag har nog lite skrivfeber, menmen.. ni får stå ut med mig i några timmar till! ;)
Funderar ju faktiskt på att gå och kolla på "Sleepers" nu.. undrar om det är en bra film?
Ville också säga att jag SAKNAR MIN KÄRA VÄN LOLLO SOM EN GALNING! Och vill träffa henne NU!!! Vi har inte pratat sen i söndags, vilket ju faktiskt är helt sjukt, och ååååh vad jag saknar henne! Men samtidigt hoppas jag verkligen att hon har det så himla bra i Finland och att hon upplever så mycket som möjligt, så att hon har mycket att berätta sen! Och, jaa, jag misstänker att hon kanske kanske läser det här inlägget snart.. eller rättare sagt hoppas! ;)
Pusshej, kanske kommer tillbaka senare!
älskar den här bilden, så ni får stå ut med repris!

addicted to... schweppes!

Är det bara jag som blir så löjligt sugen på Schweppes när jag ser den här reklamen:
http://www.youtube.com/watch?v=V7MV16bEvRw&feature=related
har blivit heelt galen i denna asgoda dryck! älskar de lite beskare sakerna, typ russchian (eller hur det nu stavades), grape och Lemon.. mmm!
btw, halvt gammal bild, lite tidsfördriv medan jag letar efter USB-kabeln!

the return of the camera!

Jaaa! Min gamla kamera som det har varit något stort fel på under typ heela sommaren (den tålde inte ljus utan allts som var typ ljusare än svart, blev knallrosa eller turkost), har återupplivats och fungerar helt plötsligt! Kanske har blixten slagit ner i den eller nåt, bryr mig inte just nu, men den är i alla fall tillbaka! Skulle gärna ha firat detta med att lägga upp en bild från den kameran (som är 5 år gammal, men ändå MIN kamera) men eftersom jag inte kan hitta USB-kabeln, får det vänta lite!
pusshej!
/Emy

things

här är lite saker som fallit i min ägo under dessa fyra dagar:
1. En Iron Maiden-skiva dök upp i min lilla brevlåda i onsdags, ringde direkt till min kära storebror och han berättade att det var en försenad födelsedagspresent, och att det var en grymt bra skiva som jag var tvungen att lyssna på, och jaaa, det VAR en GRYMT bra skiva! Just att den är liveinspelad gör den snäppet bättre och råare och med låtar som "Revelations", "The Number of the Beast", "Running Free", "Iron Maiden", "Hallowed be thy name" och "Run to the hills" antar jag att det inte kunnat bli annat än en rysligt bra skiva! (btw är revelations en låt som ja älskade när jag var liten, men som jag sen glömde namnet på, gissa om jag blev överraskad när den dök upp på skivan!)
2. En mörkbrun skolväska a la' Emy (alltså Kingsize). Har velat ha en mörkbrun ett tag nu, och sprang igår runt med min pappa på stan för att äntligen försöka hitta nån. And yes, I did!
3. Hårfärg! yey, jag färgar håret igen, men den här gången tänker jag inte klippa av håret ovanför axlarna, utan vill ha långt, mörkchokladbrunt hår! Wish me luck!
4. Min första Veckorevyn :O Oohja, har aldrig köpt en VR förut eftersom jag sett mig själv som en Cosmopolitan/CHIC-typ. Helt okej tidning, känns typ som FRIDA fast med lite vuxnare teman kanske?
Snart kommer fler inlägg! (Jaa, jag dissade bloggen ett tag, men har nu fått skrivfeber och kommer antagligen trycka på "Nytt inlägg-knappen" ett antal för många gånger den här kvällen!)
Puss!

Coco... again

Okej, fann en bild på Coco Rocha som jag liksom bara inte kan skippa att ta med på min lilla blogg!
Vacker.

SP-pic's

Upptäckte att jag hade tre bilder på min dator som kom från festivalen, varsågod!
Grymt proffsiga och hardcore, de coola Slayer!
Yes, jag tycker han är grymt snygg och alert för sin ålder, ingen
mindre än Bruce Dickinson!
Också riktigt pigg för sin ålder, världens coolaste Iggy Pop!

Sonisphere!!!

Kom i måndags hem efter en helg i Stockholm, där jag under fredagen susade runt med min storasyster Kristin i innerstaden och käkade på Hard Rock Café och senare på kvällen flög runt på Gröna Lund med med henne skrikandes vid min sida i diverse bergochdalbanor. Den stooora höjdpunkten kom dock dagen efter då det var dags för Sonispherefestivalen!!! Oh my god, största upplevelsen ever som jag fick dela med 46.000 andra! Hade aldrig varit på någon stor konsert förut, därför tyckte jag att det kunde vara bra att börja med Iggy Pop and the Stooges, Slayer, Hammerfall och sist men ABSOLUT INTE minst, IRON MAIDEN! :D:D
Shiit, går inte att beskriva hur mäktigt allt var. En heeelt underbar festival, trots det värsta regnet jag någonsin varit med om. (Yepp, skyfall i cirka åtta timmar, dock försvann det precis innan IM började, men började precis efteråt, och då med blixtar på köpet!)
På kvällen tog jag och Kristin oss hem trots en översvämmad tunnelbanestation, frossa, EXTREMT blöta kläder (har aldirg varit såå blöt) och morrande magar (hade inte ätit någon riktig mat sedan Hard Rock Café), och på morgonen vaknade vi upp, för att sedan gå ut på stan, käka taccobuffé till frukost och sedan hoppa på det överfyllda tåget hem.
Det är idag en vecka sen jag var på Sonisphere och är fortfarande helt lyrisk. Allt var helt fantastiskt. Stämningen, musiken, proffesionaliteten... ALLT!
Eftersom jag inte tog med varken kamera eller mobil till festivalområdet har jag inga bilder, utan länkar i stället!
(Btw, måste få vara lite stolt över att jag stod på andra och första raden på Iggy och skrek värst av alla tillsammans med min syster, och att jag stod på femte raden framifrån på Iron Maiden, med ett helt folkhav bakom mig, bara det var en helt sjukt häftig känsla!)
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7585550.ab
http://www.youtube.com/watch?v=Fd-V_QZ7hyc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=esdIiR9BRlE
:D
Kommer fler inlägg inom kort!
Pusshej!
Mina skor efter festivalen... jag loovar, dom var kritvita innan!

Årets snyggaste festivalarmband!


my dear friend Lollo

Sitter hos min kära vän Lollo och har kommit hem efter att ha varit ute mestadels av eftermiddagen! Vi tog lite kort, gick en promenad med Helena och sitter nu och är grymt lojja! här kommer lite bilder :
bild tagen utanför skolan som jag o L ska börja på om exakt tre veckor (typ) X)
för mer detaljer och fler bilder gå in på denna vrålgoa OCH vrååålsnygga bruds blogg!
http://pearlrockelectric.blogg.se/?tmp=03211737
:D
Pusshej, nu ska vi lojja vidare XD
<3

keanu


RSS 2.0