do I have to mention she's blonde?

och här kommer hon... Blondie.
Jaa, jag är lite insnöad på det här med tjejer som klarar sig i den mansdominerande rockbranschen.. Blondie var ju faktiskt räknat som Popgrupp... hmmm... men Deborah Harry är faktiskt så himla cool att jag bara måste skriva lite om varför jag tycker att hon förtjänar ett inlägg :D
Jag diggar hennes stil enormt. Väldigt simpelt och naket scenspråk, men det blir ändå så bra tillsammans med hennes ganska hårda yttre. Hennes stil och självsäkerhet är smoki'n och jaaa.. Det är helt enkelt Deborah Harry som hamnar på dagens inlägg!
En av mina favoritlåtar med Blondie, Call Me:
http://www.youtube.com/watch?v=aH3Q_CZy968


70s


bambam

dumdididumdadumlalalatjickabooomtjickaboomtjickadamdaaadamdamdam!
woaaahwoaaawiieoo bambamdododo tjooullelle! (i fjärdedelstakt!)

trött/flum/glad/slapp/uttråkad... då kan det leda till lite fluminlägg!

omg, i've discovered something called "WEBCAM"

Så går det när man inte har cam hemma, så fort man får tillgång till någon annans är ens dag gjord! mycket trevligt att bara sitta och glo på sig själv medan man gör finfina grimaser och annat skumt!



/en camdyrkande emy

abbe

Sitter hos min kära faster Abbe just nu och hade tänkt att stana här en liten stund, då jag följde med henne när hon hämtade de två sista kattungarna vi hade kvar hemma: Morris och Grålina. De ligger just nu och sover och verkar må prima!

Funderar på att köra igång med en svenskauppgift där vi skall intervjua någon som helst skall vara två generationer äldre, om hur det var att vara 16 år på deras tid. Tror det kan bli mycket intressant, och jag har redan kommit på många frågor som jag gärna vill ha reda på. Typ, Hur träffade man nya människor? Hur gjorde ni när ni inte hade mobil? Om du arbetade, varför valde du att göra det? Hur var det med droger, fester och tonårsgraviditeter när du var ung?  ja, ni fattar!

ha det så bra!

/emy

wow

åååh, Lollo har gjort mig beroende av en så sjukt speciell, men ändå så otroligt vacker låt kallad "Beautiful feeling" av PJ Harvey. Man får en så sjukt speciell känsla när man hör den. Jag vet inte om det är sorg, avspändhet eller hoppfullhet, den är helt enkelt "wow"
/emy

Kickstart my heart

gaah, kom hem förut och började med att kolla på Tyra Banks Show innan jag helt plötsligt fick en enorm kick, sprang upp på mitt rum, satte igång Guns och Iron Maiden på högsta volym innan jag fortsatte med att städa och efter det springa ut i det iskalla regnet och hoppa på min studsmatta i typ en timme! ojojoj... sitter just nu och är fortfarande sjukt pigg och lyssnar på Stillwater, PJ Harvey, Joe Cocker, Steppenwolf och låten Kickstart my heart med Mötley Crüe. (tyckte att den låten verkligen passade mitt tillstånd just nu)
Visst kan det ibland vara sjukt härligt att efter en veckas skola, lite sömn på bussen och efter det bara bli heelt jäkla sjukt pigg?!
ME LIKE! ;)
ha en jättego kväll!
/emy

fashiontrees

Höst och vintermode är alltid det mest intressanta modet enligt mig. Även om man så gott som varje höst läser "stickat, päls, skinn" i modetidningarna så känns det ändå så nytt och skönt, efter sommarens nätta klänningar och slitna shorts.
Nu i höst är det ju mycket dubbelknäppt, fårskinnsdetaljer, skinnjackor, stcikat (som vanligt) och sammet. Låter inte heelt fel enligt mig. Till och med Lindex blir faktiskt ett ställe att gå omkring på under hösten (är inte direkt ett lindexfan under det resterande året).
Jo, höstmode passar liksom in perfekt! Det är där när man behöver det (och väldigt trevligt att ha då man precis börjat skolan) och det är ofta lätt att göra det till sitt eget och inte följa det slaviskt. Man kan göra det rockigt, snoffsigt, bohemiskt, whatever. Man kan helt enkelt göra precis vad man känner. Det passar allt och alla!
Under hösten får vi alltså kläder i stället för löv, och vem har sagt att det är helt fel?
/emy

WTC (again)

När jag var typ nio, tio år så satt jag och min syster och kollade på videon till Paradise City (Guns N' Roses) då hon plötsligt utbrister "Oj! Där var ju tvillingtornen... du vet World trade center!", enda sedan dess har jag lagt märke till det varje gång jag ser videon, och har nu fångat det på kort. Here it is,  World Trade Center 1988.
ser ni det? Två torn till höger i bakgrunden, varav det ena har en mast... ganska coolt om du frågar mig :D

something you oughta know ;)

dagens låt alltså... fick sånt enormt sug efter den då den dök upp i filmen "The Break Up".
Alanis Morisette i sin bästa låt (enligt mig) såå grymt fräck tjej! :D
Nittotal+ fredagskväll = perfect!
You Oughta Know - Alanis Morisette

the eye of the tired.

oh my god vad jag är slutkörd! Har precis kommit hem efter en timmes boxträning, där jag från början till slut gav ALLT... dock var det första gången jag tränade på riktigt sen maj, vilket märks nu. Hela min kropp värker och jag är sååå trött att jag bara vill lägga mig nånstans och sova NUUU!!
Men, eftersom jag har en blogg, ödlsar jag mina sista minuter på denna genom att visa en grej som stör mig ganska mycket:
Någon som ser någon skillnad på ögonfärg? ... jag vet liksom inte vad jag har för ögonfärg, vilket kan vara extremt irriterande ibland. Ibland är de grönaktiga, ibland ganska blå, ibland lite brunguldiga... gaah. (bara för er info liksom! (; )
Nu blir det till att käka grekisk sallad med avocadohalvor och nåtogt glas grapetonic :)
Puss!

nine years ago.

hoppas ingen har missat dagens datum? just det, 11 september. Visst kommer man ihåg var man var när man fick reda på det? Jag vet att jag var sju år, låg hemma i förkylning och låg och tittade på tv då det plötsligt avbröts för en extrainsatt nyhetssändning. Ett plan hade kapats och styrts rakt in i Worl Trade Center. En kort stund senare avbryts det igen... ett till flygplan har kapats och gått samma öde till mötes.
Jag vet att jag inte förstod vad det var riktigt. Jag var ju liksom bara sju år, trodde att allt var som i "Skilda Världar" "Sunset Beach" och "Nya Tider"... inte att sånt kunde hända.
Kollade för några veckor sedan på ett sammansatt klipp om 11 september, och det kändes så otroligt tragiskt. Så himla många människor som hade hela sina liv framför sig, barn, en respektive som satt och längtade efter den någonstans.. men så bara... boom.
Watch and think.
World trade center- Heaven
World trade center- Little girl "I Miss you Daddy"
Efter att jag hade sett några sånna här klipp så blev det verkligen en schock för mig som nog aldrig riktigt förstod hur illa det var.
Det var ju verkligen inte bara människor i tornen och flygplanen som dog, tänk vad himla många som befann sig i närheten av tornet, nedanför då tornen kollapsade. Det är helt sjukt.
Särskilt den lilla flickans dikt till sin pappa berör mig så otroligt mycket. Dikten känns så oskyldigt barnslig och otroligt vacker på samma gång.
Tänk att ett youtubeklipp kan få en att gråta varenda gång man ser det...
Vila i frid, ni som försvann 9-11
/Emy

happy birthday! (again)

Jaa! på måndag fyller min andra syster Kristin år, och idag är det stooort släktkalas igen!
Igår fick hon och hennes sambo sin efterlängtade "Holger" (en av kattungarna) och idag blir det fler presenter, som än så länge är hemliga ;)
I kväll blir det taccokväll hos min kära vän Julia, och i morgon blir det långpromenad med Laura!

point, focus, shoot!

... bara gör det. För även om du inte alltid träffar bullseye, kommer du i alla fall i närheten!
Har efter en hel del ansträngningar och lite sorg ÄNTLIGEN fått byta till musikestet! :D yippe-kah-yeey!
Som en norsk, full, man sa till mig igår när jag satt och käka frukost på ett café i Arvika. "Fokusera och känn efter vad du verkligen vill, sen kör du på det, annars går det åt hellvete... det har det gått för mig."
Nu ska jag köra i 140 de här tre åren och verkligen njuta av att jag till slut fick min chans att följa mina drömmar och bli musikhistoriker, för det är fan värt varenda minut!
Ha det så himla bra!
/Emy

where do we go now?

yepp... de sista, pulserande, viskande raderna i Sweet Child Of Mine är väll det som får beskriva min situation just nu. Ville så jäkla gärna byta från Samhäll till Musikestet. Musik är ju liksom min grej, det är JAG, det är det jag lagt min fritid på de senaste tio åren... men lyckades inte få byta pga en full klass. Shit så man kan ångra sina val ibland alltså...
Sååå, vad ska man göra nu? Har fastnat på ett gymnasieprogram som jag inte trivs med, och suktar efter ett annat som jag inte kan få...
Det är dags för ett test i hur bra man är på att tjata!
/Emy

deschanel

Igår såg jag ju "Almost Famous" vilket var en bra film med EXTREMT bra musik! Bandet den handlade om var också skiitbra :D
Dock var kanske inte själva handling/manus etc det bästa jag sett, och blev en aning besviken på slutet... men musiken var förbannat bra!
Zooey Deschanel har en roll i filmen som hon faktiskt gör jäättebra! Därför får det här bli ett litet zooeyinlägg ;)

under the bridge

Sååå dagens låt! Den är så himla snyggt gjord och bra att jag bara lyssnar på den om och om igen, och originalvideon är sååå grymt snygg! (tyvärr kunde jag inte få tag på den riktiga videon, med den kända "springscenen" med Anthony Kiedis, men hoppas det går bra med den här (: )
Under The Bridge

youtube+movies= true!

första gången jag såg "Phantom of the opera" var det på youtube, och nu tänker jag använda denna fantastiska hemsida även under kvällens filmmys. Denna gång blir det "Almost Famous" som jag så länge velat se. Har kollat trailern en massa gånger och sett "part 1" på utube redan, men nu ska jag verkligen orka sätta mig framför min kära dator och titta, titta,titta.
Pusshej!
/emy

a cold wind.

(no makeup for your information)

when your heart is melting.

ååh vilken bra kärlekslåt det här är! Om det skulle finnas två extremt bra kärlekslåtar så skulle det vara den här och Patience. Hela hjärtat liksom bara smälter när man hör den, även om man redan hört den en miljon gånger... ååh inte konstigt att denne man blev känd alltså!
(och om du av någon anledning precis nu skulle vilja veta vad det är för låt jag pratar om så kommer svaret HÄR, och om du i stället vill höra den extremt åttiotaliga versionen, som enligt mig inte är riiktgit lika bra, titta HÄR)
Puss o kram!
/Emy

when we're almost asleep

Sitter hos Lollo och känner mig halvdöd av trötthet.
Dagen har varit ganska normal. Skolan, hem till lollo och chilla, ut på stan och shoppa lite, tillbaka till lollo och sen umgås med de kära vännerna Ida och Elin! Herregud vad man kan sakna folk ibland...
I morgon har vi sovmorgon till klockan nio, så det blir äntligen lite extra sömn! Känner mig redan extremt mätt på tidiga mornar till sena eftermiddagar-konceptet, men det är sånt man får leva med som studerande i första ring.
Ska bli såå skönt att tvätta bort sminket, ruffsa till det tröttsamt fixade håret och krypa ner i en mjuk, nytvättad pyamas. Livet leker!
Länkar till ett så himla uppiggande klipp med Björn Gustafsson som vi tittade på förut! Så himla kul att sättet han pratar på, är preciis som killarna på förra skolan pratade "Också typ kraschboooom så typ flög han AAAAH så här wiieoui ner i marken typ pooffkablaaang!" Kul när man kan känna igen sig i annars ganska överdrivna sketcher.
God natt vänner.
/Emy

RSS 2.0